maanantai 15. maaliskuuta 2021

Tutkielma tuplahahmojen eroavaisuuksista, osa I

 Minun on jo jonkin aikaa ollut tarkoitus tehdä postaus tästä aiheesta, mutta yllättäen en ole saanut aikaiseksi. Valitsin tähän sellaisia hahmoja, joissa on oikeasti joitakin eroavaisuuksia (siis kaikkihan tietysti ovat uniikkeja), kuten kädet. Pääsääntöisestihän pikkaraisissa ja sylvanialaisissa isä- ja äiti- sekä sisko- ja veli-hahmot ovat samanlaiset.

Päätin tässä ensimmäisessä postauksessa tästä aiheesta keskittyä pikkaraisiin. En ole siis selvittänyt näitä asioitya mistään , eli en tiedä onko eri "malleja" valmistaneet eri valmistajat. Tämä on siis vain omaksi huvikseni tehtyä vertailua, ja jos jotakuta muutakin asia kiinnostaa niin sehän on vain plussaa!

1. Rampe ja Helmeri

Helmeri on hieman isompi, ja hänellä on isommat tassut sekä pää.

Rampen tassut ovat puolestaan sellaisessa asennossa että hän voi pidellä esineitä. Helmerillä on litteät tassut.

 Vaatetuksesta en osaa sanoa mitään, sillä Rampella ei ollut hankittaessa vaatteita.

2. Lavender ja Clarissa
Näiden kahden suurin eroavaisuus on jälleen käsien asenosssa: Lavender voi pidellä esineitä, kun taas Clarissalla on litteät kädet. Myös pää on hieman erilainen, Clarissan on ehkä hitusen isompi. Lavenderin turkki on vaaleamman harmaa, ja heillä on erilaiset vaatteet.

3. Hertta ja Henrikki
Henrikki on väriltään punertavamman ruskea, ja hänellä on litteät kädet. Hertalla puolestaan on kädet joissa voi pidellä tavaroita. 
Henrikillä on myös isommat silmät (ja pää?) kuin Hertalla.

4. Pontus, Brutus ja Bea

Pontus on myöskin tarttuvilla käsillä varustettu hahmo, ja hänellä on pienempi pää kuin muilla. Bealla ja Brutuksella on myös isommat silmät.


5. Pikku nallet
Nämä kolme ovat oikeastaan ihan identtiset, mutta he ovat niin suloisia että päätin ottaa heidätkin tähän mukaan. Stellan hame on joskus kiristetty, toisin kuin Mimin.
Toki nukkauksen nykytilassa on näilläkin hahmoilla hieman eroa (myöhemmin saamani tuntuvat olevan paremmassa nukassa). Mimi ja Milo näyttävät myös hieman tummemman ruskeilta kuin Stella.

 Minullahan on myös iso lauma norsuja, mutta kaikki ovat ns. samaa muottia, toki yksilöllisiä eroja nukkauksessa ja vaatetuksessa löytyy.

Loppuyhteenvetona toteankin, että tasaisilla käsillä varustetut hahmot ovat isopäisempiä kuin tarttuvilla käsillä varustetut.

2 kommenttia:

  1. Mainiot nimet! Helmeri on ensin julkaistuja karhuja, jotka olivat tuollaisella paksummalla muotilla. Vaatteista päätellen hän on "isoveli" vaikka tuon kokoiset hahmot ovat tavallisesti aikuisia. Karhuperheessä kun on ne vielä isommat aikuisetkin, niin ensimmäisissä julkaisuissa niillä oli monen kokoisia lapsia, myös tuo "tavallisen" aikuisen kokoinen poika. Myös Lavender ja Henrikki ovat aikaisempaa julkaisua, sekä käsittääkseni myös Pontus ja Bea. Pikkuisia vauvanallejakin on kahdella eri pään muotilla - tosin niiden eroa ei hirmu helposti huomaa ainakaan kuvissa!

    Kiintoisaa tietoa asiasta on Tootie tailsin sivuilla: https://theforestconnection.weebly.com/anatomy-molds.html

    Omalle sivulleni www.forestfamilies.net/fi en ole vielä ehtinyt ladata uudelleen mitään muotteihin liittyvää asiaa, kun sivut hieman hajosivat tässä joku aika sitten. X.

    VastaaPoista
  2. Mielenkiintoista kuulla! En siis tosiaan ole asiaa tarkemmin tutkinut ja googlaillut, lähinnä vain adoptoin kaikki eksyneet sielut kokoelmaani. ;)

    VastaaPoista