lauantai 24. huhtikuuta 2021

Persis -kissaperheen puhdistus

Kissat riisuttuina ennen pesua.

 Supermarketin mukana tullut kissaperhe on siis Persis-persialaiskissaperhe (avoimilla käsillä). Se on alunperin julkaistu vuonna 2008. En ole asiaa mistään varmistanut, mutta luulen että se oli saatavilla varmaan kymmenen vuoden ajan, enkä tullut koskaan hankkineeksi sitä.

Kun näin nämä yhdessä Supermarketin kanssa, se oikeastaan sinetöi ostopäätökseni, sillä kissat näyttivät pintalikaa lukuunottamatta hyväkuntoisilta. Ja oikeassa olin! Nukkaus oli täysin ehjä, ja lika oli enimmäkseen vain pölyä ja muuta nöyhtää. Tietysti siskon mekko puuttui kokonaan (mutta jos totta puhutaan niin minusta se on aika ruma mekko), mutta muiden vaatteet olivat tallella.

Ensimmäiseksi riisuin koko sakin, ja harjasin pehmeällä hammasharjalla pahimmat pölyt pois.
Sitten laitoin kaikki likoamaan lämpimään saippuaveteen noin puoleksi tunniksi. Liotuksen loppuvaiheilla harjasin hammasharjalla varovasti hieman lisää, jotta lika irtoaa kunnolla.
Lopuksi vielä huuhtelin lämpimällä vedellä saippuat pois.

Taputtelin vielä rätillä kosteutta pois ja sitten jätin kaikki kuivumaan. 

Kissoista tuli hyvin edustuskelpoisia!

Puhdistus onnistui siis mielestäni aika hyvin. Vain isä kissan takaraivoon jäi pieni rusehtava töhry, mutta se ei ole kovin näkyvä.

Päädyin myös pesemään kissojen vaatteet käsin pyykinpesuaineella (joka siis sopii käsinpesuun).
Vaatteet eivät oikeastaan olleet kovin likaiset, mutta koska pesin kissat tuntui loogiselta pestä vaatteetkin.

Laitoin sisko-kissalle vaatepuodin mukana tulleen sinisen kukkamekon (joka on ollut aiemmin Asparaguksella), koska se sopi värimaailmaltaan parhaiten muun perheen vaatteisiin.
Lopputuloksena on melko siisti perhe.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti