tiistai 9. heinäkuuta 2019

Lisää mekkoja

Mekkojen teko oli yllättävän hauskaa ja helppoa, ja kun materiaaleista syntyi lisää inspiraatioita niin tein pari mekkoa lisää. Tällä kertaa uudet asut saivat Myriam ja Emily.

 Alunperin Myriamin päällä oleva mekko syntyi siis siitä, että halusin käyttää tuota kelta-oranssia kangasta. Yhdistin siihen keltaista huopaa.
Huovalle kävi kuitenkin hieman huonosti, koska päälle pukiessa toinen "olkain" repesi (keltainen huopa on nimittäin melko ohutta)!
Ratkaisin ongelman ompelemalla olkaimen päälle palan harmaata nauhaa.
kiinnitys on tarranauhalla
Ajattelin tätä mekkoa ensin Emilylle, mutta se ei mahtunut hänen päälleen, joten etsin hieman pienemmän hahmon jolle väri sopisi.
Myriam ei ehkä varsinaisesti ollut uuden mekon tarpeessa (toisin kuin Juanita ja Arabella 😹), mutta hän oli sopivan kokoinen ja värinen!
Voihan näitä pukuja toki vaihtaa muillekin, jos jaksaa.
Muistin että olin joskus tehnyt samasta keltaoranssista kankaasta hatunkin.

 Koska Emily oli myös päätynyt listalle "tarvitsee kunnon vaattet", päätin väkertää hänellekin uuden puvun.
Kaunis valko-vihreä-ruudullinen kangas valikoitui alaosaksi, ja yläosaan sopi parhaiten valkoinen huopa. Halusin myös käyttää valeanvihreää nauhanpätkää asussa, joten tein siitä ison rusetin.

 Ongelmia oli kyllä tämänkin mekon kanssa, ja niitä aiheutti enimmäkseen Emilyn iso häntä. Sain sen kuitenkin loppujen lopuksi sopimaan .
Toinen ongelma oli myös se, että minulla ei ollut lainkaan vaaleanvihreää ompelulankaa, joten jouduin käyttämään valkoista. Ja nuo ompeleethan näkyvät vähän liiankin hyvin.
Lopputuloksesta tulee itselleni mieleen kesäinen päivä tuulisella rannalla (mekon helma näyttää siltä kuin se lentäisi tuulessa).
Tämä mekko tarvitsi ehdottomasti seurakseen hatun, joten tein sellaisen pyöreästä huovanpalasta. Koristeeksi ompelin samaa vihreää satiininauhaa ja tein helmistä kukkasen.

1 kommentti:

  1. Hauskaa että sait onnistumisen iloa ompelusta! Tuo vihreä-valkoinen mekko on kyllä suloinen ^^

    VastaaPoista