sunnuntai 7. heinäkuuta 2019

Juanitan ja Arabellan uusi lookki

edestä
 Minulla on ollut sangen tuottoisa viikonloppu. Sain näpertelypuuskan törmättyäni helppoon mekko-ohjeeseen sylvanian-aiheisia blogeja selaillessa, ja sitähän oli sitten pakko kokeilla kun kaikki tarvikkeet löytyivät kätevästi valmiiksi kotoa.

Ensimmäisen mekon päätin väkertää Arabellalle, sillä olin jo pitkään halunnut pukea hänelle jotain muuta hääpuvun tilalle.
Yläosaa varten otin vaalean violettia huopaa, ja helmaan sinistä kukallista kangasta.


takaa

Alkuun piirsin paperille kaavan yläosaa varten.
Seuraavassa vaiheessa piti hieman harsia alaosan kangasta, ja sitten ommella se kiinni huopaan.Oikean ompelutyylin löytäminen vaati hieman pähkäilyä, mutta kaiken kaikkiaan olen aika tyytyväinen lopputulokseen, varsinkin kun olen aika huono ompeluhommissa ylipäätään.
 Alkuperäisessä ohjeessa kiinnitys oli nepparilla, mutta koska sellaisia ei tähän hätään löytynyt, silitin palat tarranauhaa (sitä oli - mutta vain mustaa) pitämään yläosan kiinni.
Olisin ommellut senkin, mutta paksun liimapinnan vuoksi ei neula oikein mennyt läpi.

Päädyin lisäämään vielä hopeakoristeisen nauhan (ja senkin ompelin!) tuomaan asuun mielenkiinoa.  Jätin nauhat tarkoituksella pitkiksi roikkumaan taakse koska se näytti hauskalta.
Tein Arabellalle myös asuun sopivan helminauhan pienistä sinisistä ja kirkkaista helmistä, koska en jaksanut ruveta ompelemaan yksittäisiä helmikoristeita mekon yläosaan.

Juanita oli toinen hahmo, jolle intouduin tekemään uuden mekon, koska, no Juanitan edellinen mekko on aika mielenkintoinen väliaikaisratkaisu.
Värien valinta oli hieman haastavaa, mutta päädyin aniliiniin huopaan ja hopeiseen kimaltelevaan kankaaseen. Valintaani vaikutti hieman ehkä sekin että alareuna ja toinen sivu oli valmiiksi ommeltu.
Itseasiassa ompelin tämän Juanitan mekon kasaan ensin, vaikka Arabellan mekon osat valitsin ennemmin.
Työvaiheet olivat kuitenkin samat.
Vyötärölle päätin pitkän pohdiskelun jälkeen ommella mustaa nauhaa, jossa on valkoisia pallloja, se jotenkin teki mekosta ryhdikkäämmän näköisen. Pisteeksi i:n päälle vielä helmi yläosan keskelle, ja lopputulos oli mielestäni vähintäänkin kelvollinen.
Pituus on ehkä hieman liian pitkähkö, mutta toisaalta tavoittelin tässä vähän semmoista muhkeampaa ja juhlallisempaa lopputulosta. Takaosa ei ehkä myöskään onnistunut ihan niin hyvin kuin toivoin, mutta ensimmäiseksi ompelukseksi se onnistui yli odotusten.

Tarkemmat ohjeet mekon tekoon löytyy postauksen alussa olevasta linkistä, joka vie siis Dandelion Creek-nimiseen blogiin, josta tämän idean sain.
Juanitan mekon helmikoristeesta innostuneena tein myös toisen kaulakorun, jossa on iso sininen helmi ikäänkuin medaljonkina. Laitoin sen nyt kuvaa varten Camilla Devonin kaulaan, mutta koru ei ole erityisesti tehty kenellekään tietylle hahmolle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti