keskiviikko 3. elokuuta 2011

Liimaa, paperia, sakset, kissanruokalaatikko...

osia liimauksessa ja kuivumassa
En tiedä miksen ollut tajunnut että vauvoillekin voi tehdä kerrossänkyjä - mutta kiitos Hinanaan kolmikerroksisensängyn, päätin sitten kokeilla vääntää semmoisen itsekin.
Inspiraatio iski puolenyön aikaan, joten suunnittelin vauvoille kerrossängyn (askartelemaan en viitsinyt ruveta kun mies nukkui ja minun pöytä ja kaikki tarvikkeet on makkarissa).
Alunperin sängystä piti tulla kolmikerroksinen (kuten esikuvastaan), mutta siitä olisi tullut liian korkea. Aamulla päätinkin hieman viilata suunnitelmaa ja tehdä kaksikerroksisen nallekaksosille.
Valmis tuotos koekäytössä
Osien leikkaaminen oli kaikkein helpointa,pahvi kun leikkaantuu kätevästi mattopuukolla. (Tosin sydän aukkojen leikkaaminen oli haastavaa., siihen tarvitsi saksetkin.)
Päällystäminen olikin sitten oma juttunsa. Päätin päällystää sängyn läpinäkyvähköllä tekstiili-tyyppisellä paperilla, joten pahvin päälle oli liimattava valkoista paperia. Lopuksi vasta siis tuo hopeapilkullinen päällys.
Liimaamista oli PALJON.
Sivuihin päätin laittaa hopeista teippiä, jotta pahvi ei paistaisi. Taippailin sivut siis ennen paperien liimaamista, jotta hopeista näkyy vain pieni kaistale.
Ja ettei valkoista olisi tullut niin paljon, liimasin sänkyjen pohjiin ja sisälaitoihin keltaista paperia, joka hieman päästää läpi alkuperäistä kuvitustaan (mutta voin liimata päälle kangaspatjat).
Viimeisen läpikuultavan paperin päätin jättää aukon kohdalta leikkaamatta, koska se näytti kivalta niin. Jos siihen kyllästyy niin sen saa vielä leikattua pois.
Kun kaikki osat oli päällystetty, piti sänky vielä liimata kasaan vanhalla kunnon kontaktiliimalla. Kun sitten lopuk,si katsoin kelloa, huomasin että tähän näpertelyyn oli mennyt puolitoista tuntia. :D  Nyt sitten puuttuu enää vuodevaatteet...

1 kommentti:

  1. Hieno sänky kaikin puolin! Olen itsekin käyttänyt paljon pahvia toisessa nukkekodissani rakennusmateriaalina, se riittää että pahvi on sen verran jämäkkää että siitä saa tukevia rakennelmia! Mukava myös kuulla että joku on saanut inspiraatiota minun tekemistä töistäni ;-)!

    Terveisin -Hinanaa-

    VastaaPoista