lauantai 17. toukokuuta 2014

Pikkaraisten talossa tapahtuu!

Eilen illalla iski sitten askarrusinto, ja päätin että nyt alan tehdä tuolle talolle jotakin. Suunnitteilla on muunmuassa "tähtitorni" katolle... siitä joskus myöhemmin lisempää. ;)

Pitkän aikaa olen jo ollut sitä mieltä etten ole oikein tyytyväinen talon ulkonäköön( joka on muuten aika pahastikin viimeistelemättä) kaiteiden väri on - tai siis oli - liian samanlainen talon värin kanssa eikä terassinkaan väritys miellyttänyt, joten kävin rohkeasti toimeen.



Revin lievää väkivaltaa käyttäen kaiteet irti, ja poistin niistä liimat. Hioin vanhan terassin lakkauksen pois, maalasin päälle "kivilaattoja". Välit maalasin sitten hieman tummemmalla harmaalla.
Ihan hauskannäköinen tuli ainakin omasta mielestäni, lakkaus paransi ulkonäköä huimasti.


 Päätin toteuttaa myös kauan suunnittelemani kivijalan, joten mittasin sopivan korkeuden, ja teippasin.
 Lopputuloksesta tuli ihan siisti, vaikka kivet onkin maalattu vapaalla kädellä ilman teippisuojaa.
Seuraavaksi käsittelin kaiteet, joista tulikin turkoosihtavat. Tiedä sitten sopivatko taloon yhtään sinisiä paremmin, mutta väri miellyttää ainakin omaa silmää enemmän. (Kuvasta ei kyllä nää värieroa juurikaan, mutta todellisuudessa ero on huomattavan suuri.)

Maalasin myös ovenkarmit(jotka olivat ennen siis mustat) samaisella turkoosilla,ja myös noista ikkunanpielistä olisi tarkoitus tulla samanväriset koko taloon.

Kaikenkaikkiaan olen tyytyväinen terassin ja kaiteitten ulkonäköön yhdessä ja erikseen.


puolitaloa "valmiina"
Tässäpä muutamia juttuja joita toteutin, lisää seurannee piakkoin, kannattaa myös käydä lähiaikoina vilkaisemassa Villa Kissanminttu, sillä senkin ulkonäölle olen muutamia muutoksia tehnyt.

2 kommenttia:

  1. Hienoja nuo kivilaatat ja kivijalka :)

    VastaaPoista
  2. Upeat kivilaatat! Jotkuthan tekevät kivet pahvista, mutta maalattuina näköjään myös onnistuu. Minustakin aita näyttää uudessa värissään paremmalta, edellinen oli melko kirkas.

    VastaaPoista