sunnuntai 18. maaliskuuta 2012

Ikkunanpuitteet ja panelia

Päätin vihdoin ottaa itseäni niskasta kiinni, ja askarrella ikkunoihin puitteet. Homma on suht helppoa, ja mukavaakin, mutta tavattoman aikaa vievää (niin kuin minulla ei aikaa olisi...).

Sivupuitteet kuivumassa
Homma täytyy tehd pienissä osissa, ja mittaamista on tuhottoman paljon. Kaikki osat pitää pätkiä tikuista (sain taas varmaan miljoona tikkua ja rakkoja sormiin).

valmiita ja vaiheessa
Maalaaminen on myös aikaa vievää, eikä maalattuja osia voi kuumaliimata ennenkuin maali on kuivunut. Muutoin onnistun tahrimaan tapetit...

Melkein kaikki ikkunat onnistuivat ihan mallikkaasti. Muutamaan tuli hieman isot puitteet mittailusta huolimatta, mutta korjaamaankaan ei viitsi ruveta, sillä  kuumaliimattuja tikkuja on todella hankala repiä irti. (Kuvat ovat aika huonolaatuisia, kun ne on otettu kännykällä.)

Samalla tikkujen pätkimisellä päätin tehdä paneloinninkin valmiiksi.
Tikkujen katkominen oikeaan kokoon vei jonkin aikaa, mutta sainpahan lopulta valmista.
Muutamaa tikkua piti hiukan kavennella jotta ne sopivat, mutta muuten sai oikeastaan vaan liimata tikkua toisen viereen.
Värimaailma olikin mysteeri valmistuksen ajan. Ensin mietin keltaista, tai vihreää. Vihreän kuitenkin hylkäsin, koska sitä oli niin monessa huoneessa. Sininen houkutteli, muttei kuitenkaan. 
lista kruunaa paneloinnin
Loppujen lopuksi päädyin sekoittamaan vihertävän turkoosin värin (kuva vääristää väriä paljon, todellisuudessa se on PALJON vihreämpi).
Maalattuani liimasin paneleiden yläreunaan tikut vaakaan, jolloin yläreuna näyttää tasaisemmalta.
Alalaitaan saatan vielä lisätä ikkunanpuitteiden väriset jalkalistat, kunhan talo on kasattu - ja nyt se alkaa olla siihen kypsä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti