perjantai 16. joulukuuta 2011

Puuhakasta perjantai-iltaa!

Alkuviikosta postiluukustani kolahti englantilaisen SF-clubin kerholehti, jossa oli ohjeita erilaisten hää-hattujen(?, typerä suomennos) tekoon. En jaksanutkaan siivota, joten päädyin kokeilemaan hattujen tekoa.

Ja nyt "hieman" kuvia tuotoksista  =D

Daisyn hattu tässä Roxylla teksnisistä syistä
Ensimmäinen... hmm... päähine, on tehty keltaisesta huovasta, ja onnistui minun ompelutaidoillani mitattuna yllättävän hyvin. Kuten kuva paljastaa, ompelutaitoni ovat ekaluokkalaisen tasoa.
Huovan olisi pitänyt olla hieman jämäkämpää, jotta hattu pysyisi paremmin kuosissaan. Naru on jotakin satiininauhaa, alkuperä:tuntematon. Näitä nauhanpätkiä minulla on tallessa paljon juuri tämmöisiä askarrustarkoituksia varten.
Ruusu ja lehti ovat myös huopaa. Ruusun ohje on lehdestä, lehti omasta päästäni.
Seuraava kokeilu olikin sitten helpompi. Tässä ei tarvinnut kuin osata ommella ruusut ja lehdet.
Tähän hattuun valitsin hiukan jämäkämpää huopaa, joten hattu ei lerpata, ja pysyy niinkuin pitääkin.
Tämä avonainen malli sopii hyvin pupuille, kun korvat pääsevät ulos.  Lisäksi hattua voi käyttää molemmin päin: ruusut voivat olla yllä, kuten kuvissa, tai alla, jolloin lieriä voi kääntää hiukan ylöspäin.
Seuraava hattu osoittautuikin modatuksi versioksi siitä keltaisesta. Tässä hatussa ei ole lainkaan nauhoja (pysyy siis päässä ilmankin). Hattu on siis aniliininpunaista huopaa, ja koristukseksi on laitettu valkoisia ja keltaisia helmiä. Helminauha on ommeltu kiinni hattuun, ja koristeeksi väkersin keltaisia (mitä lie lajia) kukkia, joiden ohje oli myös lehdessä. Lisäsin kukkien keskelle kuitenkin valkoiset helmet, ja lopputulos on hieno (ainakin Juanitan mielestä).
ei ollut kuin valkoista lankaa. =(
Pitihän minun tietysti kokeilla myös kankaista versiota. Niinpä kaivelin kesällä ostamistani kankaista valkoista ja oranssia, ja ompelin ne yhteen. (Aluksi nurjalta puolelta, vaikkei siltä näytä.) Värit ovat kivat ja sopivat Bronten asuun, mutta kurjat ompelijantaitoni eivät tehneet lopputuloksesta kovinkaan kehuttavaa. Hatun naru on taas sattiini-narujani. Tosin laitoin niin lyhyen pätkän, ettei nauhoja saa rusetille.
Lopuksi vielä ryhmäkuvaa  hatullisista rouvista. Roxykin pääsi mukaan tuunatulla neulehatullaan. Täytynee kehitellä häät, jotta hattuja päästään käyttämään kunnolla. Täytynee kokeilla yhteensopivien iltalaukkujen ompelemista. ;D
"Missä häät pidetään? Ja kenen?"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti